Loodusliku kosmeetika valmistamise koolitused

  • Kuupäev: 01.03.2019
  • Aeg: 17.00, 10.00
  • Osalustasu: 30/50

1. märtsil kell 17.00
käsitööseep, kehakoorija 

Teema: roos ja kibuvits kui armastuse sümbolid  (3 tundi)

 2. märtsil kell 10.00 
näokreem, huulemääre
Teema: viinamari – kasutame eelkõige viinamarjaseemne õli valmivates toodetes (3 tundi)

Koolitustele ootame huvilisi, kes soovivad saada teadmisi looduslikest toorainetest kosmeetika valmistamise kohta.
Õpituba annab teadmised, milliseid vahendeid ja toorainet loodusliku kosmeetika valmistamisel kasutada ning ülevaate, milliseid ohutus- ja kaitsevahendeid sealjuures rakendada.
 
Teemad:
Töövahendite, materjalide ja tooraine tutvustus
Lihtsate retseptide koostamine
Käsitööseebi, kehakoorija, näokreemi ja huulemäärde valmistamine
Seebitegemise juures kasutatakse seebikivi e naatriumhüdroksiidi ja taimseid rasvu/õlisid ning lisatakse näiteks meresoola, savi, mooniseemneid, ravimtaimi, lilleõisi jms.
 
NB! Kaasa võtta ümara põhjaga kauss, kus sees saaks aineid segada ning segamiseks supilusikas (kaussi saab pärast endiselt ka toiduvalmistamisel kasutada) ning kreemi(de) jaoks topsik(ud), mis mahutaksid ~200 ml.
 
Koolitusel osalenu:
* Oskab ise seepi, kehakoorijat, huulepalsamit ja näokreemi valmistada.
* Tunneb toodete tegemiseks sobivaid koostisosi ja varieerib retsepte.
* Teab allikaid, kust leida tooraineid ning täpsemat teavet.
* Oskab seebikeetmisel jälgida ohutusnõudeid.
 
Maksumus 30€ in. (sisaldab kõiki materjale), kui mõlemal päeval, siis 25+25 e kokku 50€.
 

Kohtade arv on piiratud, osalemistasu ülekanne garanteerib koha koolitusel.

Info ja registreerimine: georg45@gmail.com
 
Lektor: Heler Põld
Heler Põld on läbinud käsitöökosmeetika koolitused, valmistanud looduslikku kosmeetikat 7 a, samuti viinud läbi 30-40 looduskosmeetika koolitust. 2015 pälvis ta Saaremaa Suveniiri konkursil oma toodetega kaks rahalist auhinda. Tooted valmivad Kuressaares koduses nõiaköögis ja nendes kasutatakse kohalikku toorainet nii palju kui võimalik ja ohtralt ravimtaimi.
 
Foto: Maris Sepp