2020 Mustikavein

2020 Mustikavein

mustikas

500ml | kuiv | 10,2 vol.

16.00 

VÄGA HEA, PUHAS JA STIILNE MUSTIKAVEIN, MILLES ON PALJU VÄRSKUST
 

Välimus
Selge ja särav, mõõdukalt rubiinpunase tuuma ja helelilla äärega, paksud veinipisarad, ilma CO2 või setteta, arenev välimus.

Aroom
Puhas aroom, milles domineerivad värsked ja küpsed mustikad, kirsid ja mustad sõstrad, tunda on kerget kirsiõite lõhna, õhustamine toob esile magusa mustikamoosi ja aromaatsete vürtside hõngu, ikka veel nooruslik ja äärmiselt värske.

Maitse
Puhas ja kuiv, mõõduka struktuuri ning väga puhta ja värskendava happesusega, millele sekundeerivad väga peen tanniin, suulaes mahlane ja väga puhas, tunda on värskeid punaseid kirsse, ploome ja krõmpsuvat punast õuna, tõeliselt hästi tasakaalus, karge ja värske, kergelt keerukas.

Kokkuvõte
Väga hea, puhas ja stiilne mustikavein, milles on palju värskust.

Laagerdumispotentsiaal
Järgmised 1–3 aastat.

Sobivad toidud
Kerged eelroad, külmad lihalõigud, linnuliharoad, keskmiselt laagerdunud
juust, tomatitega pastaroad. Kergelt jahutatult koos rasvase kalaga nagu
tuunikala ja lõhe.

Serveerida kergelt jahutatuna temperatuuril 12–14 °C kitsas punase veini klaasis, et tuua esile puuviljasust, värskust ja tõeliselt meeldivat lõhna.

Kaubanduslik potentsiaal
Võib huvi pakkuda huvi kohalikku toodangut pakkuvatele restoranidele.
Kuna tegemist on kuiva mustikaveiniga, siis võib see meeldida külalistele, kes eelistavad kergemaid kuivi punaseid veine.


Veinitootja:
2020. a. kevade jahedate ilmade ja öökülmade tõttu jäi paljudel taimedel tolmeldamine kasinaks, aga tänu idaküljel kasvavale metsale olid meie mustikakobarad Mornas ilusad ja suured ning marjasaak oli vägagi hea, oli põõsaid, mis olid paksult marju täis. Just ilmastikuolud on olulisim veini maitse ja aroomi kujundaja, rohkem kui konkreetne sort või agrotehnika. Vihmane suve tõttu valmis mari veidi ebaühtlaselt ja korje jäi hiliseks, ent kokkuvõttes võime meie mustikasaagiga rahule jääda. Metsmustikas jäi vähese päikese tõttu hapukamaks, värvi see ei mõjutanud. Kultuurmustika küpsemine on võrreldes metsmustikaga ebaühtlasem ja kuna viljaliha on tihedam, jääb ta värvi poolest metsamarjadele alla. Kultuurmustika marjavärv olenebki sordist – meil on üks heledama ja teine tumeda kestaga. Keskmine suhkrusisaldus nii mets- kui ka kultuurmustikal oli 10 brixi.

Korje järel sügavkülmutasime marjad järk-järgult, marjade valmimise järjekorras – nii säilivad mustika väärtuslikud omadused ja marjad muutuvad magusamaks. Sügavkülmutatud marjadest saab hea maitse, aroomi, ilusa värvitooniga ja harmoonilise veini. Järelmaitse meenutab mõningaid viinamarjasorte. Lisaks sisaldab mustikas veini jaoks väga oluline piisavalt tanniinhapet. Veinile tugevama iseloomu andmiseks ja šaptaliseerimiseks lisasime tumeda viinamarjakontsentraati. Vein on valminud ühest osast metsmustikatest ja kahest osast kultuurmustikatest.

Mustikaveini soovitatakse tarbida singi, vorsti, salaami, linnuliha ja linnumaksa juurde koos hapukama moosi või kastmetega.

Ei sisalda sulfiteid. Sobib veganitele.

Tarne ja serveerimine

Võite kasutada varianti  NAPSA ÜTEN – sõidate Mornamaalt läbi ja saate tellitud kaubad kaasa napsata!

Rohkem kui 200€ ostukorvi toome ise teile kohale, igasse Eesti nurka!


Posti teel saates kasutame Itella SmartPOST pakiautomaate, mis tagavad saadetistele kuiva ja sooja keskkonna.
Pudelid pakendame ühekaupa kartongkarpi, kasutades spetsiaalseid pehmendusi, mis kindlustab meie toodangu kohalejõudmise tervena transpordi hind on 5€ kuni nelja pudeli kohta. 

Palun andke viivitamatult teada, kui kaubaga on transpordi käigus midagi juhtunud  nii saame täiendada oma logistikamudelit.

NB!
Hoidke saadetist pimedas ja kuivas kohas temperatuuril 10 °C, 
Heledaid veine serveerige temperatuuril 1214 °C.
Tumedaid veine serveerige temperatuuril 1516 °C.
Avatud vein on soovitav tarbida koheselt, sest maitse säilib max 24 t
© 2024 Morna Õnne talu
0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop