2020 Kirsivein arooniage

2020 Kirsivein arooniage

Kirss, aroonia

750ml | kuiv | 11 vol.

Soovitav veise- või ulukiliha juurde.
Ei sisalda sulfiteid. Sobib veganitele.

21.00 

Välimus
Kahvatu rubiinpunane kergete granaatpunaste peegeldustega merevaiguvärv, õlised veinipisarad ja ilma nähtava CO2 või setteta, arenev välimus.

Aroom
Puhas ja keskmise intensiivsusega lõhn, milles domineerivad kuivatatud kirsid, kirsimoos, magusad punased ploomid ja aroonia, mida täiendavad magusad vürtsid nagu kaneel, nelk ja muskaatpähkel, õhustamine toob esile piparkoogi- ja kardemonilõhna.

Maitse
Puhas, mõõdukalt struktureeritud ja peaaegu kuiv maitse, milles meeldiv magusus on värske happesuse ning väga peene ja siidise tanniiniga tasakaalus, suulaes mahlakas ja soojendav magusa punase kirsi ja ploomimoosi maitse, magusad vürtsid nagu muskaatpähkel, kaneel ja nelk, mida täiendavad piparkoogi pärmised
noodid, hästi tasakaalus ja elegantne.

Kokkuvõte
Kvaliteetne peaaegu kuiv vein, milles on tunda kirsside ja vürtside puhtust.

Laagerdumispotentsiaal
Järgmised 1–3 aastat.

Sobivad toidud
Mitte liiga magusad magustoidud, pirukad ja jõulupudingud, mis sisaldavad punaseid puuvilju, nagu ploomid ja kirsid ning kuivatatud puuvilju ja vürtse. See võib olla ka suurepärane digestiiv pärast sööki.
Serveerida jahutatult temperatuuril 12–14 °C ümarast punase veini klaasist, et veini keerukus esile tuleks.

Kaubanduslik potentsiaal
Piiratud nendele, kes on seda tüüpi puuviljaveinidega tuttavad, ja restoranidele, kes keskenduvad kohalikus Balti/Skandinaavia stiilis toidule/magustoitudele. Võib sobida neile, kellele meeldivad kangendatud veinid nagu portvein, sest on stiililt ja maitselt sellega sarnane.
__________________________
2020 aasta kevadine öökülm tegi kirsiõitele liiga, selletõttu oli kirsisaagikus pisut alla loodetud saagi kogusest. Suurem osa saagist tuli vanematelt kirsipuudelt, mis on külmale pisut vastupidavamad. Nagu õun ja sõstar, on ka kirss viinamarja kõrval veiniks ühed parimad puuvili. Marjadele on iseloomulik kõrge happesus ja suhteliselt madal suhkrusisaldus – brix on 9.
Meie kasutasime hapukirsse, mis olid küpsed, kuid heledad, mistõttu lisasime parema värvitooni saamiseks arooniaveini. See omakorda parandas kirsiveini maitset. Aroonia suhkrusisaldus oli 8 brixi. Tänu sellele saime eheda, kuiva, täidlase ning isikupärase kirsi-arooniaveini. Arooniast saadavat hapet ja tanniini sellel jätkub ning samuti kirsi rikkalikku lõhna ja vürtsikust, andes veinile omapärase kerge mandlimaitse.
Küpsedes muutub vein veelgi mahlakamaks ja on imeline kaaslane rebitud liha, hautiste, hapukate kastmete, grillitud liha ja liharoogade kõrvale.

Tarne ja serveerimine

Võite kasutada varianti  NAPSA ÜTEN – sõidate Mornamaalt läbi ja saate tellitud kaubad kaasa napsata!

Rohkem kui 200€ ostukorvi toome ise teile kohale, igasse Eesti nurka!


Posti teel saates kasutame Itella SmartPOST pakiautomaate, mis tagavad saadetistele kuiva ja sooja keskkonna.
Pudelid pakendame ühekaupa kartongkarpi, kasutades spetsiaalseid pehmendusi, mis kindlustab meie toodangu kohalejõudmise tervena transpordi hind on 5€ kuni nelja pudeli kohta. 

Palun andke viivitamatult teada, kui kaubaga on transpordi käigus midagi juhtunud  nii saame täiendada oma logistikamudelit.

NB!
Hoidke saadetist pimedas ja kuivas kohas temperatuuril 10 °C, 
Heledaid veine serveerige temperatuuril 1214 °C.
Tumedaid veine serveerige temperatuuril 1516 °C.
Avatud vein on soovitav tarbida koheselt, sest maitse säilib max 24 t
© 2024 Morna Õnne talu
0
    0
    Sinu ostukorv
    Your cart is emptyReturn to Shop